November 29, 2021

Socialchef till Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna. I Laholms kommun har vi cirka 2 000 medarbetare varav cirka 900 är anställda inom socialförvaltningen. Laholms kommuns ledord är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation. Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdraget

Arbetet som socialchef innebär att du har fullt verksamhets-, personal- och budgetansvar för kommunens samlade socialtjänst, LSS och HSL. Förvaltningen består av fyra verksamheter: kvalitet- och utveckling, senior, funktionsstöd/HSL samt individ och familj.

Verksamheten står inför stora utmaningar och vi är på gång med vårt arbete för en Hållbar Socialtjänst, där arbetet med "God och nära vård" samt en ny socialtjänstlag ökar fokus på tidiga och förebyggande insatser.

Vi eftersträvar att arbeta efter forskning samt beprövad erfarenhet och har följeforskning inom flera utvecklingsområden.

Mycket av vårt utvecklingsarbete bygger på samverkan såväl internt, med andra förvaltningar, som externt med andra myndigheter och civilsamhälle, men viktigast är samverkan och delaktighet med våra invånare genom bland annat tjänstedesign.

Du är direktunderställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp, med uppdrag att bidra till den kommunövergripande utvecklingen.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget som socialchef har du en akademisk utbildning mot socialt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gedigna dokumenterade kunskaper inom socialtjänsten samt stor erfarenhet av strategiskt ledarskap. Du ska ha förmåga att framgångsrikt driva förändringsarbete samt erfarenhet av att leda en komplex verksamhet. Du förstår den kommunala beslutsprocessen.

Som ledare inom socialförvaltningen ska Du vara:

Förebild; genom ord och handling, står du för en kultur- och värdegrund som främjar samverkan, mångfald och hälsa/välmående.

Engagerande; du skapar ett transparant, kommunikativt klimat där kreativitet, nyfikenhet och goda idéer tas om hand.

Medskapande; du ser, har tillit till och involverar människorna utifrån deras förmågor och resurser.

Modig; vi är en tillåtande och kreativ organisation som främjar förändringsarbete, goda idéer och vågar prova nya vägar.

Ansvarstagande; tillsammans leder vi mot uppsatta mål och tar ansvar för Laholm kommuns utveckling.

Vi söker kort sagt en ”FEMMA”, en ledare som är en Förebild, Engagerad, Modig, Medskapande och Ansvarstagande.

I övrigt ser vi att du är målinriktad, trygg, tydlig och arbetar effektivt - även i motgångar och under press. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. I din ansökan vill vi att du presenterar dig och utvecklar din syn på ledarskap.

Anställningsform Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag Enligt överenskommelse

Lön Enligt överenskommelse

Upplysningar Fås via rekryteringskonsult Maria Johansson 0735 93 24 61 eller maria.johansson@tophuman.se

Fackliga upplysningar Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag2022-01-03

Referenser Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vidanställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

Information till annonssäljare Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Laholms kommun samarbetar i denna rekrytering med TopHuman AB.

Övrigt Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid. Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck,